SCHOORL – Staatsbosbeheer gaat in overleg met de provincie Noord-Holland en de gemeente Bergen de komende tijd aan de slag om de huidige vergunning van de nieuwe mountainbikeroute in de Schoorlse Duinen op twee punten beter te onderbouwen.

Hierbij zal wederom nauw samen worden gewerkt met vereniging MTB-Noordwest.

De Raad van state oordeelde 30 maart j.l. dat de vergunning voor de nieuwe mountainbikeroute zorgvuldig omgaat met de natuurwaarden in het duingebied.

Op nagenoeg alle punten was de vergunning juist uitgegeven en op twee punten is een kleine aanpassing behoeft.

Hierbij gaat het om het aanleveren van een meer nauwkeurige kaart van de ligging van de route en een extra ecologische toets (passende beoordeling) door een extern ecologisch adviesbureau.

Volgens Staatsbosbeheer draagt het beoogde mountainbikeparcours bij aan het beter beschermen en beleven van de natuur in het duingebied.

Door de mountainbikeroute te verplaatsen naar het bosrijke oostelijke gedeelte van de Schoorlse Duinen, krijgt de natuur in het westelijke deel meer rust én ruimte.

Hier zullen kwetsbare stuivende duinen (grijs duin) kunnen floreren. Door te kiezen voor een specifiek mountainbikeparcours geeft men volgens Staatbosbeheer ruimte aan zowel rustzoekende natuurliefhebbers én aan actieve natuurliefhebbers zoals mountainbikers.

Dit past bij de visie van Staatsbosbeheer om, waar de natuur het toelaat, mensen de natuur te kunnen laten beleven.

De westzijde van de MTB-route

Twee actievoerders Harry Hobo en Elles Kater vinden dat de gehele route moet worden gesloten.

Dit lieten zij weten in een interview in het Noordhollandsdagblad.

De heer Hobo vindt dat als de huidige route met 600 meter wordt ingekort er geen probleem is.

Geef een reactie