BERGEN – Op vrijdag 11 april wordt het Stabat Mater van de Tsjechische componist Antonín Dvořák uitgevoerd door het oratoriumkoor van de Koorvereniging Bergen.

Het concert vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk in Bergen en begint om 20.00 uur.

Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten over Maria en het verdriet om haar gekruisigde zoon.
Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa.

Het is door vele componisten op muziek gezet. Dvořák componeerde zijn Stabat Mater in een periode dat hij en een dochter en twee zoontjes verloor.

In dit Stabat Mater (1877) mengt de componist elementen uit de volksmuziek van Tsjechië met het vakmanschap en de traditie van de grote meesters in de klassieke muziek: Beethoven, Haydn, Brahms en Wagner. “Het is daarmee een meesterwerk van pure schoonheid”, aldus de dirigent.

Het koor wordt ondersteund door het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland en de solisten Heleen Koele (sopraan), Lien Haegeman (alt), Leon van Liere (tenor), Pieter Hendriks (bas) en Wim Voogd (orgel).

Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof.

De Koorvereniging Bergen is een amateur oratoriumkoor dat 120 leden telt. Het is opgericht in 1919 en staat onder leiding van Pieter-Jan Olthof.

Kaartverkoop
Maak € 27,50 per kaart over op rekening nr. NL73 ABNA 0841250855 t.n.v. Koorvereniging Bergen onder vermelding van naam, huis- en emailadres. U krijgt dan de kaarten toegestuurd.

Stabat Mater
11 april 2014 om 20.00 uur
Petrus en Pauluskerk
Dorpsstraat 20, Bergen

Geef een reactie