BERGEN – De Grote Clubactie begint dit jaar op zaterdag 1 oktober. Ook uit de Egmonden doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Kinderen komen in de maanden oktober en november langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen.

Maar liefst tachtig procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Clubs hebben dit geld hard nodig om rond te komen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat clubs hun inkomsten gemiddeld voor 55 procent uit contributie halen.

Naast sponsoring, reclameborden, entreegelden, subsidies en kantine inkomsten, wordt acht procent gerealiseerd door financiële acties, zoals sponsorlopen en lotenverkoop.

Bijna alle ondervraagde verenigingen (91 procent) organiseren activiteiten die extra geld opleveren. Twee derde (66 procent) van de verenigingen organiseert de Grote Clubactie om extra inkomsten te werven.

De opbrengst van financiële acties wordt vooral gebruikt voor algemene verenigingskosten (72 procent), zoals materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding.

Dit jaar is het alweer de 44e editie van de Grote Clubactie. Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar bijna 6.000 clubs deel. Verenigingen halen met deze actie gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 10.000,- op.

Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseert de Grote Clubactie een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Inwoners van Bergen kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen.

Naast de hoofdprijs van € 100.000,- zijn in de loterij van de Grote Clubactie veel mooie prijzen te winnen.

Geef een reactie