BERGEN – Maandagavond 6 augustus start met het openingsconcert in de Ruïnekerk in Bergen officieel de 29e editie van de Summer Academy van The International Holland Music Sessions (TIHMS).

Een uniek gebeuren waar dit jaar weer zo’n 130 studenten, pianisten, cellisten en violisten vanuit de hele wereld aan gaan deelnemen. Jonge getalenteerde musici krijgen de kans om bij internationaal vermaarde docenten les te krijgen en concerten te geven.

In totaal zullen er in augustus wel 150 concerten plaats vinden op verschillende unieke locaties, onder meer in Bergen, Egmond, Castricum; maar ook in Muiden, op Texel, in Oosterland etc. Altijd op bijzondere locaties.

De studenten verblijven bij gastgezinnen, waar bij velen vriendschappen voor het leven zijn ontstaan; hoe bijzonder om nu een jonge student te huisvesten die over een aantal jaren te horen is op gerenommeerde concertpodia over de hele wereld.

Dit jaar worden er voor het eerst ook familieconcerten georganiseerd, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders/familie. Veel jongeren komen helemaal niet meer in contact met klassieke muziek, terwijl er aan de andere kant zoveel zijn die een instrument bespelen.

Deze zomer kunnen jongeren gratis of tegen gereduceerd tarief komen luisteren naar verschillende instrumenten en toelichtingen op de muziek horen tijdens de familieconcerten.

Op de website van TIHMS www.tihms.com/concerten kunt u lezen wat er allemaal nog meer georganiseerd wordt, zoals bijvoorbeeld de masterclasses, openbare lessen waar u de docenten met hun studenten aan het werk ziet. Ook kunt u hier kaarten bestellen.

In Bergen zijn daarnaast kaarten verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel en bij Boekhandel Thomas. Het wordt een mooie muzikale zomer! Dini Hoenink
www.tihms.com/concerten