BERGEN – Gebieds- en vastgoed- ontwikkelaar AM geeft het startsein voor de bouw van de eerste twee deelplannen op Landgoed Merici in Bergen.
In deze fase worden achttien woningen, waaronder zes twee-onder-een-kapwoningen en twaalf appartementen gerealiseerd.

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk.

Een deel van het landgoed wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waarbij de verschillende deelplannen worden ingebed in de bestaande groene en parkachtige omgeving

Van de in aanbouw gaande woningen liggen zes twee-onder-een-kapwoningen in deelgebied Bosrand en het luxe appartementengebouw met twaalf appartementen in deelgebied Zuidweide Zuid.

De woningen zijn conform het stedenbouwkundig plan en in samenwerking met kopers nader uitgewerkt door de betrokken architecten Bart Duvekot (Bosrand) en Marx & Steketee (Zuidweide Zuid).

Het fraaie resultaat hiervan is terug te zien in de met zorg ontworpen energiezuinige woningen.

De Boswoningen hebben een woonoppervlak van 137m2 en royaal kaveloppervlak variƫrend van 415m2 tot zelfs 645m2. De appartementen hebben een woonoppervlakte van 108 m2 of 110 m2 met een balkon op het zuiden.

Om de realisatie van de eerste fase op Landgoed Merici te markeren, zal AM in het voorjaar een feestelijke bijeenkomst organiseren met kopers en overige betrokkenen bij het project.

Geef een reactie