SCHOORL – Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, waar het ’s nachts zo donker is, dat je bij helder weer de sterrenhemel heel goed kunt zien! Op zaterdag 15 december laten de Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius de deelnemers kennismaken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien.

Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel.

Zo kunnen we kijken naar Jupiter met zijn manen, de schijngestalten van Venus, het Zevengesternte, de Orionnevel. Luister naar de verhalen hierover! Maar pas op: niet alles is altijd te zien.

We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. De wandeling gaat door het duin en vraagt een goede conditie, we beklimmen het hoogste duin van Nederland.

Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan: het kan koud zijn als je stil staat bij de telescoop, zeker laat op de avond.
Vertrek is om 19.30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, het duurt tot 21.30 uur.

Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/sterrenkijkenschoorl. De kosten zijn € 8,- per persoon inclusief koffie of thee na afloop. Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Niet geschikt voor minder validen. Honden niet toegestaan. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl.