SCHOORL – Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, waar het ’s nachts zo donker is dat bij helder weer de sterrenhemel heel goed te zien is.

Zaterdag 3 september laten de Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde ‘Metius’ belangstellenden kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien.

Ook wordt met een verrekijker gekeken en met een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel.

Zo wordt Jupiter bekeken met zijn manen, de schijngestalten van Venus, het Zevengesternte, de Orionnevel. En hoor de verhalen hierover.

Maar pas op: niet alles is altijd te zien, en de afhankelijkheid van het weer speelt ook een rol: bij bedekte lucht is minder te zien bij de verhalen, bij slecht weer wordt overgegaan op een binnenprogramma.

De wandeling voert door het duin en vraagt een goede conditie. Het hoogste duin van Nederland wordt beklommen.

Trek stevige schoenen en warme kleding aan. Het kan koud zijn wanneer men stilstaat bij de telescoop, zeker laat op de avond. Vertrek is om 20.30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Rond 22.30 uur is de aankomst. Aanmelden kan via telefoonnummer 072 509 3352, de kosten zijn € 7,50 per persoon.

De wandeling is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar en voor minder-validen. Honden niet toegestaan.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is gevestigd aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Geef een reactie