BERGEN – Bezoekers van terrassen rond de Ruïnekerk krijgen sinds de week van 18 oktober hun versnapering op een speciaal bierviltje. Dit is een onderzetter met informatie over dit unieke monument in het centrum van Bergen. Het viltje is voorzien van een qr-code. De gast die deze code scant, komt direct terecht op de website van Stichting Vrienden van de Ruïnekerk.

.
Stichting Vrienden van de Ruïnekerk is enkele jaren geleden opgericht om de Ruïnekerk als uniek cultureel historisch erfgoed voor de toekomst te waarborgen. Aandacht voor de Ruïnekerk is volgens voorzitter Jacoba Bolderheij nodig, omdat het onderhoud en de exploitatie van de kerk komt uit eigen middelen zoals donaties, legaten en een bijdragen. “Met deze viltjes-actie hopen we een heleboel vrienden te vinden en te binden aan de aanzienlijke onderhoudsopgave die het gebouw nu eenmaal heeft. Hartstikke noodzakelijk, en leuk toch, om met een kleine bijdrage letterlijk het steentje bij te dragen.”

.
Was de Ruïnekerk vroeger alleen voor het woord van God de rust en geborgenheid, tegenwoordig heeft de kerk uiteenlopende mogelijkheden. Denk aan evenementen, muzikale uitvoeringen, lezingen, presentaties, workshops, vergaderingen (jubileums, personeels-, verjaardags-) feesten en vele andere activiteiten.

.
De Stichting Vrienden Ruïnekerk is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat de stichting een aantal interessante fiscale voordelen biedt.