EGMOND – De strandrace Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon op 8 en 9 januari gaan helaas niet door. Sportorganisatie Le Champion en de Gemeente Bergen kwamen samen tot die conclusie.

De laatste persconferentie van het kabinet maakte duidelijk dat de huidige coronamaatregelen in ieder geval tot en met 14 januari van kracht blijven. Daarom acht de organisatie het niet verantwoord om de twee winterklassiekers te laten plaatsvinden.

In het eerste weekend van januari zou de badplaats normaal gesproken volstromen met ruim 3.500 fietsers en 18.000 hardlopers. Maar net als vorig jaar is het evenement afgelast. Ook dit keer brengen meerdere factoren teveel risico’s met zich mee, laat de organisatie weten. Zo is het lastig om anderhalve meter afstand te houden in relatie tot de weersomstandigheden in januari en tijdens het busvervoer. Bovendien is de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus volgens Le Champion zorgwekkend. De organisatie voelt zich ook daarom genoodzaakt verantwoordelijkheid te nemen. Volgens Le Champion was dit moeilijke besluit onvermijdelijk, ondanks alle inspanningen om de twee evenementen op basis van een coronatoegangsbewijs door te laten gaan.

Inschrijfgeld terug
Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de redelijke kosten die de organisatie ter voorbereiding op het evenement al maakte. Deelnemers krijgen persoonlijk informatie over de afwikkeling hiervan.

In 2023 staan Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon gepland op zaterdag 7 en zondag 8 januari. De inschrijving opent medio augustus 2022.

Egmond Wandel Marathon aangepast
Le Champion meldt dat de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 22 en zondag 23 januari in aangepaste vorm doorgaat. Inschrijven hiervoor kan op www.egmondwandelmarathon.nl.

Foto: RTV80
Strandrace Egmond-Pier-Egmond (Foto: Le Champion)