EGMOND-BINNEN/ BUREN – Het Survivalweekend van Jongeren Organisatie Egmond Binnen (JOEB) verliep succesvol tijdens het weekend van 17 september.

.
Twaalf meisjes en zes jongens van dertien en veertien jaar jong en zes begeleiders vertrokken in een door Theo van Velzen beschikbaar gestelde bus naar Buren. De jongeren aten pizza, zaten bij een kampvuur en deden mee aan activiteiten. “Door de koude nachten kwamen jongeren en begeleiders zich regelmatig warmen aan het kampvuur en werd er, zoals op de heenweg al stoer geuit, bijna niet geslapen”, aldus JOEB. Het JOEB survival weekend wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Dit om de jongeren na de lagere schoolperiode weer eens samen te laten zijn. “Dat resulteert in meer bezoek aan het mooie nieuwe JOEB-gebouw.”

.
Het weekend krijgt financiële steun van Club van Honderd van Stichting Vrienden van JOEB, Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen, Ondernemersvereniging Jong Egmond-Binnen en Stichting Welzijn Bergen. Ook is er een kleine eigen bijdrage van de deelnemers.

De ‘overlevers’ van het survivalweekend (Bron foto: JOEB).