BERGEN- Bibliotheek Kennemerwaard houdt woensdag 8 september van 19:00 uur tot 20:30 uur de eerste online boekbespreking. De boekbespreking maakt deel uit van een reeks online bijeenkomsten waarin actuele boeken worden besproken. Het eerste boek wat centraal staat is ‘t Hooge Nest van jurist en auteur Roxane van Iperen.

‘’t Hooge Nest’ is Roxane van Iperens succesvolle boek over de oorlogsjaren van twee Joodse zussen. Roxane van Iperen verhuisde in 2012 naar ’t Hooge Nest, een oud huis in het Gooi. Bij de verbouwing ontdekte ze luiken in de vloer. Onder de neus van NSB-oprichter Anton Mussert bleken twee joodse zussen er een groot onderduik- en verzetscentrum te hebben gerund. Van Iperen reconstrueerde de verbijsterende geschiedenis van ’t Hooge Nest en schreef er een boek over.

De boekbespreking vindt online plaats via Teams. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Kennemerwaard, www.bknw.nl/agenda. Aanmelden kan per bijeenkomst. Het is niet nodig om voor alle boekbesprekingen aan te melden. Deelname is gratis. Als voorbereiding op de boekbespreking is het boek ook als e-book te downloaden via bibliotheek.nl.

Foto: Roxane van Iperen (aangeleverd)
Foto: ‘t Hooge Nest (Traces of War)

ByEvert