SCHOORL – Het Taalcafé is voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Vanaf 18 januari is het Taalcafé in de bibliotheek in Schoorl geopend. Geïnteresseerden kunnen er zonder afspraak binnenlopen en kinderen mogen meekomen. De toegang is gratis.

Iedereen is welkom.

Deelnemers aan het Taalcafé oefenen met taal. Bijvoorbeeld met taalspelletjes. Er kan worden geoefend met het maken van een afspraak bij de huisarts of voor een sollicitatiegesprek.

In het Taalcafé is de Startkrant aanwezig met nieuwsberichten die in eenvoudig Nederlands zijn geschreven. Bezoekers aan het Taalcafé praten over activiteiten in de buurt en over de Nederlandse cultuur.

Er zijn taalbegeleiders aanwezig om te helpen. Deelnemers aan het Taalcafé zijn positief over het contact met andere mensen en de gesprekken die ze voeren. Zij leren op deze manier spelenderwijs de Nederlandse taal.

Het Taalcafé is op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen, affiniteit met taal hebben en op vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar zijn.

Graag woonachtig in Schoorl of omgeving. Aanmelden of informatie via Laura Bras, vrijwilliger@bknw.nl.