BERGEN – Het muziekfestival Taverne Open Air vindt morgen, zaterdag 27 augustus, plaats aan de Groeneweg in Bergen.

Een hoog gewaardeerde line up zonder hele grote namen en een sympathieke headliner. Schappelijke prijzen en een grote diversiteit aan bezoekers, waarbij iedereen met elkaar in een gemoedelijke sfeer aan het feesten is. Dat is het volgens organisator Steef van Leeuwen de sleutel van het succes van Taverne Open Air. Op twee podia laten bands zich zien en horen.

Van Leeuwen: “Op het ene podium draaien jonge aanstormende dj’s onweerstaanbare grooves variërend van Afrofunk tot House. Op het andere podium, Taverne Stage, spelen vijf bands en twee dj-duo’s. Headliner The Cool Quest en Sjako! zijn alleen al de moeite waard.

Tussen deze twee stages is een chill area ingericht met drie eetgelegenheden voor Surinaams eten, snacks en vegan. Verder is er een cocktailbar, een wijnbar, een speciaalbierenbar, een kledingwinkel, een schiettent en een bitterballenbar.” 

Het festival begint zaterdag om 13.00 uur.

Het Bergense festival was vorig jaar uitverkocht. Kaarten zijn verkrijgbaar via internet. Zie voor meer informatie en sfeerimpressies van de volgende jaren de website van het festival, de facebookpagina en de instagram pagina. RTV80 maakte vorig jaar deze reportage.