Te Wapen!

ByRedactie

18 december 2017

BERGEN – Te Wapen! is een winterexpositie van zes kunstenaars in galerie Het Wapen van Bergen. De officiële opening is vrijdagmiddag 22 december om 16.00 uur. Te Wapen! omvat verschillende kunstvormen en geeft een breed beeld van het vakmanschap van de kunstenaars.

In diverse prachtige ruimtes, zowel boven- als ondergronds, zijn de kunstwerken van de deelnemers met elkaar in verband gebracht.

De rondgang door het gebouw nodigt de bezoeker uit om op zoek te gaan naar weer andere werken van de exposanten, in een zijkamer, in de kelder of in de ontmoetingsruimte.
Galeriehouder Piet Mooij is kunstverzamelaar en laat werk zien van zijn favoriete Amsterdamse schilder David Granaat.

Fred Cohen speelt met technieken, materialen en emoties in diverse disciplines. Ook als graficus maakte hij naam. Het artwork van Peter Homan komt voort uit zijn visie op ruimte en tijd.

Homan verbeeldt dat in futuristische en post-decay werken in een gemengde techniek van aquarel, gouache en acryl. Hans van Marwijk, opgeleid door Bergense kunstschilders, maakt grote figuratieve en ruimtelijke olieverfschilderijen die zich kenmerken door verstilling en eenzaamheid.

Sven de Vries houdt zich als een alchemist bezig met corrosie en oxidatieprocessen van metalen. In zijn installaties onderzoekt hij licht- en kleuraspecten.

In het oeuvre van Ellen de Groot speelt de mens een grote rol. Haar werk is gestileerd figuratief op basis van ambachtelijkheid, artisticiteit, kennis en ervaring. Daarbij gaat het om de associatie met een gemoedsstemming of omstandigheid.

Galerie Het Wapen van Bergen is gevestigd aan de Vijverlaan (zijstraat Breelaan) no.15 en is op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur.