BERGEN – Voor iedereen die de schoonheid van Leo Gestels schilderijen écht wil doorgronden, organiseert Museum Kranenburgh op zondag 12 augustus en zondag 23 september tekenworkshops op zaal, midden in de tentoonstelling.

Het geheim van Gestel (te zien t/m 30 sept 2018). Onder begeleiding van illustrator Sanne Beemsterboer van Kranenburghs educatief atelier Studio C ga je aan de slag: eerst goed kijken, dan tekenen!

De workshops worden gegeven van 11.00 tot 13.00 uur, de kosten bedragen €10 per deelnemer excl. museumentree. Reserveren via www.kranenburgh.nl/te-doen. Wist je dat een museumbezoeker gemiddeld maar zeven seconden naar een kunstwerk kijkt? Daarin onthult het werk echter niet het hele verhaal.

Door langer te kijken, ga je meer zien en ontdek je pas echt de verscholen kracht. Wat maakt het beeld zo krachtig? En waar zitten de schaduwen? Wat is de compositie? En wat voor abstracte vormen heeft Gestel eigenlijk allemaal gebruikt?

Leo Gestels geheim van écht goed kijken was: tekenen. Sanne Beemsterboer helpt je tijdens deze workshops op weg aan de hand van het schitterende werk van deze grootmeester van Bergense School.

Tekenworkshops op zaal | zo 12 aug, zo 23 sept | 11.00 – 13.00 u | €10 excl.
museumentree, incl. materiaal