EGMOND AAN DEN HOEF – Burgemeester Lars Voskuil van Bergen in actie op een padelbaan, keurig in pak en met een ambtsketen om. In een wedstrijd met zijn vrouw en de padelleraren Martijn en Linda van Padel Party. Dat kan als burgemeester alleen als je zelf ook de opening verricht. En dat deed hij zaterdagmiddag op het terrein van Tennisvereniging Hogedijk in Egmond aan den Hoef.

Door een lintje door te knippen, samen met de zeer actieve leden Peter Slot en Peter Hes kreeg de baan nog eens extra waardering.

Burgemeester Voskuil noemde padel “de snelst groeiende sport” en de twee nieuwe banen nodig om in de groeiende behoefte te kunnen voldoen. “Het geeft de vereniging weer een nieuwe dimensie en een mooie toekomst.” Daarna knipte hij het lint door met de woorden: “Hierbij verklaar ik…”.

De twee padelbanen zijn overigens niet helemaal nieuw, ze zijn al een paar weken in gebruik. Maar in de vakantieperiode was een opening lastig te organiseren. Na een forse regenbui en daarna toch nog mooi weer kreeg de opening veel bekijks.