EGMOND- Tot eind oktober zijn er schilderijen van kunstenares Hilde Belleman-De Coene te bewonderen bij stichting PostaanZee. Thema van deze tentoonstelling laat zich makkelijk raden: “De Kust”. De tentoonstelling is maandag tot en met vrijdag te zien, van 09:30 uur tot 16:30 uur bij PostaanZee.

Dat ze van de zee houdt is duidelijk te merken aan de onderwerpen. Het liefst werkt ze buiten met aquarel, op het Egmondse strand, waar veel gewillige, onwetende modellen te vinden zijn. Binnen werkt ze met acryl, een schilders methode dat vrij snel verwerkt en bewerkt kan worden, aan de hand van de zomer.

De kunstenares uit Egmond heeft haar opleiding genoten aan de kunstacademie Sint-Lucas Academie te Gent. Op de kunstacademie specialiseerde zij zich in reclametekenen en industriële vormgeving. Begin jaren 80 verruilde ze het Vlaamse land voor de kustplaats Egmond waarna het vinden van een passende baan moeilijk was. Het schilderen en tekenen bleef een belangrijke hobby.

Hilde is op zomerse dagen te vinden op het Egmondse strand waar ze met aquarel vele onwetende modellen op papier vastlegt. Ze gebruikt de zomerse taferelen en fotomateriaal als leidraad.