BERGEN – Kunstenaars schetsen met een paar lijntjes een voorstelling, soms als voorstudie van een schilderij. Vaak ook als zelfstandig kunstwerk. Theatraal kan het zijn, zo bewijst Mommie Schwarz.

Voor de tentoonstelling Werken op papier koos Kranenburgh tekeningen en houtskool uit de eigen collectie. In het ateliergedeelte kan het publiek zelf aan de slag. Werken op papier loopt van 22 maart tot en met 12 juni 2016.

Er is werk te zien van kunstenaars van de Bergense School onder wie Jaap Weijand, Leo Gestel en Harrie Kuijten, maar ook van Mommie Schwarz, Charley Toorop en Lucebert. Het werk is in zwart-wit en kleur.

Bijzonder is dat veel werken nooit eerder te zien zijn geweest. De tentoonstelling volgt vier thema’s: portretten, landschappen, stillevens en vrij werk. Ook zijn er foto’s van de ateliers van Bergense kunstenaars.

Mensen kunnen ook vrij experimenteren. Het resultaat – een landschap, stilleven of vrij werk – kan mee naar huis of aan de muur geprikt worden.

Teken je zusje bij Kranenburgh. Neem een voorbeeld aan de laatste schenking, de zusjes van Nico Berkhout (1915-1999), voormalig lid van KunstenaarsCentrum Bergen.

Geef een reactie