BERGEN – Stichting Mille Stelle uit Bergen presenteerde op 22 december in de Ruïnekerk in dit dorp een benefietconcert. De opbrengst ging naar de special need workshops van Mille Stelle, bedoeld voor kinderen die ziek zijn en jonge mensen wiens levens op een andere manier op de kop staan.

De benefietavond was een succes. De oudste groep van musicaltheaterschool Mille Stelle vormde een kinderkoor. Vijf kinderen speelden hierbij op hun muziekinstrument.

Mille Stelle-oprichtster Caroline van der Maas sprak over de special need workshops voor kinderen met diabetes en liet hiervan videobeelden zien. Daarnaast toonde ze beelden van een workshop voor jonge oorlogsvluchtelingen uit Somalië, Oekraïne en Syrië met aansluitend een presentatie in het theater. Hieraan namen ook de leerlingen van de musicaltheaterschool van Mille Stelle deel. “Het was een dag waarin kinderen kind mogen zijn. Een dag om even hun zorgen te vergeten.”

Bijzonder was ook een eerder gehouden benefietavond met de bekende zangeres Maan, voorheen woonachtig in Bergen. De achtjarige Lucas zong toen een lied van Jan Smit. Daarna sprak de zanger deze jongen toe, een aanmoedigde te zien op een beamer. Ook van dit moment kon het publiek meegenieten door te kijken naar een video.

Verder kwam Ebenezer Scrooge op het toneel, gespeeld door de voormalige Mille Stelle-docent Wessel Braaf. Scrooge is de egoïstische hoofdpersoon van een beroemd kerstverhaal. Zijn hart verzacht als hij de kinderen ziet zingen.

Stichting Mille Stelle heeft de zogenoemde ANBI-status: de organisatie maakt zich sterk voor een goed doel. Voor donaties is dit het gironummer: IBAN NL86 RABO 0338 0271 14 t.n.v. Stichting Mille Stelle.

Zie ook de eerder gepubliceerde artikelen over Mille Stelle.