BERGEN NH – Een gemeenteraadsverkiezingsdebat vond vrijdagmiddag 11 maart plaats in de aula van de Berger Scholengemeenschap (BSG) in Bergen. In een zaal gevuld met maatschappelijk betrokken leerlingen uit de bovenbouw debatteerden vijf Bergense politieke partijen met elkaar. Dat gebeurde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Onder leiding van docent maatschappijleer en decaan Tim Hamaker gingen GroenLinks Bergen, VVD Bergen, Ons Dorp, PvdA Bergen en D66 Bergen met elkaar in gesprek over onder andere woningbouw, sport en cultuur. Ook stelden de leerlingen vragen. Zo vroegen leerlingen uit onder andere Egmond aan den Hoef, Schoorl en Bergen over het vluchtelingenvraagstuk, bekostiging van de woningbouw en vakantieparken. Tot slot kregen alle partijen kort de ruimte om hun laatste verkiezingspitch te houden.

Een volgend verkiezingsdebat volgt zondag tussen 13.00 en 15.00 uur op RTV80 Radio en TV. Dan gaan alle lijsttrekkers met elkaar in debat.

Van links naar rechts op de foto: Peter van Huissteden (PvdA), docent Tim Hamaker, Meis de Jongh (VVD), Henk Borst (Ons Dorp), Jan Snijder (D66) en Philip Garcia Hoogland (GroenLinks).

(Foto: ©Eva van Leeuwen)

ByEvert