SCHOORL – In De Blinkerd is van 23 tot en met 25 maart de 63ste tentoonstelling Textielkunst waar publiek kan genieten van verschillende textielobjecten en technieken. Het thema is ‘Netwerk’.

We netwerken wat af via Facebook, Whatsapp en Instagram. De ipads, telefoons en andere apparatuur waarmee we het netwerk onderhouden, zijn altijd bij de hand. De Vrouwen van Nu geven deze apparatuur een eigen creatief ‘jasje’ met hun creaties. De creaties zijn gemaakt door leden van de vereniging Vrouwen van Nu.

Naast de tentoonstelling kunnen bezoekers ook demonstraties van handwerktechnieken bijwonen. Of zich inschrijven als lid en voor creatieve workshops en cursussen in heel Noord-Holland. Tenslotte worden handwerkmateriaal en boeken verkocht bij de stand van de Opkamer.

Zelf niet zo creatief? Er is ook een stand waar handgemaakte creaties worden verkocht. Of doe mee met de loterij en maak kans op creatieve prijzen. Er is een grote variatie aan werkstukken, uitgevoerd in traditionele, moderne en eigentijdse technieken.

Denk daarbij aan: viltobjecten, vernaaide Markerlinten; vrij naaimachine borduurwerk ; schalen van zelf geverfde stoffen; quilts en art-quilts; borduurwerk in Hardanger- en Richelieutechniek, verrassende vezelplaten; persoonlijke memory books etcetera.

De Blinkerd is gevestigd aan Heereweg 150 in Schoorl.

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 23 maart van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 25 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Entree is 4 euro voor leden, niet-leden betalen 5 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.