ALKMAAR – “Er zijn ook veel mensen uit de gemeente Bergen actief op het podium in het Vrij Zijn Theater in Alkmaar, iedereen is enthousiast om de voorstellingen van ‘Victorientje’ te maken”, vertelt Corine de Jager van de theatergroep Vrij Zijn aan RTV80 TV. Ingrid Groen (interviews) en Jurriaan Kniesse (camera) bezochten de voorstelling en spraken met spelers, een medewerker en regisseur Anderson Farah.

De kinderen én volwassenen van de theatergroep brengen dit theaterstuk nog tot en met 7 juli op de planken, uitsluitend in de weekenden. Zelfs paarden en honden doen mee.

De Jager: “Het beeld van de engel Victorientje in het Victoriepark in Alkmaar is neergezet in 1876, ter nagedachtenis van Alkmaars Ontzet. Daarom speelt het stuk zich af in het park bij het bekende vrijheidsbeeld en in de omgeving hiervan. Wat veel mensen niet weten is dat Victorientje ons tegen veel meer mysterieuze duistere krachten beschermt. Welke krachten zijn dit? Wie heeft Victorientje in het Victoriepark neergezet en waarom? En wat heeft Koning Willem III hiermee te maken? De bezoekers van deze voorstelling krijgen hierop antwoord in de voorstelling ‘Victorientje’.”