EGMOND AAN DEN HOEF – Liberté Egmond aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef (voorheen Het Rode Hert) gaat onder leiding van ondernemer Koert Hans Smit tot eind 2023 verder als Proeflokaal Brouwerij Egmond. Hiermee komt een wens uit van Brouwerij Egmond, gevestigd op bedrijventerrein De Weidjes.

De hoek van Het Rode Hert, waar ook Liberté Egmond is gevestigd, maakt op termijn plaats voor nieuwbouw en ook de herontwikkeling van het Slotkwartier – waar Brouwerij Egmond uiteindelijk een proeflokaal wil realiseren – laat nog even op zich wachten. Voor het zover is, zien Liberté Egmond en Brouwerij Egmond het als mooie kans te laten zien wat zij Egmond aan den Hoef kunnen bieden. Zij slaan dus nu de handen inéén.

Arjan Brammer van Brouwerij Egmond: “Onze plannen voor het Hoever Slotkwartier blijven onveranderd overeind staan. Ook wij willen op deze manier invulling geven aan het in stand blijven van horeca in de dorpskern van Egmond aan den Hoef. Een vorm van horeca die overigens volledig ten dienste staat van de promotie van Brouwerij Egmond, dus een mooi glas speciaalbier in combinatie met een klein hapje, na een rondleiding in de brouwerij, of voor de passant die even wilt ontspannen. Precies zoals we het ook voor ogen hebben in het Hoever Slotkwartier. Geen “harde/commerciële horeca” met late sluitingstijden, of grote feesten”.

Brammer benadrukt dat de rondleidingen en brouwactiviteiten bij de brouwerij op de Weidjes op dezelfde voet doorgaan. Zo blijft de brouwerijwinkel bij de brouwerij geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Dietrik Emmens van Brouwerij Egmond en Arjan Brammer van Liberté Egmond (Bron foto: Brouwerij Egmond)
Liberté Egmond (foto: Flessenpost uit Egmond)