BERGEN – De politie heeft verschillende tips gehad over de nog steeds vermiste Gerda Mooij (74) uit Bergen. Mogelijk is ze gezien in Uitgeest. De zoektocht gaat vandaag (dinsdag) dan ook verder in die regio en in het duingebied waar ze fietste met haar man Piet. Sinds zondag 15.00 uur heeft haar man niets meer van Gerda gehoord.

.
Ze fietsten achter elkaar door het Bergense duingebied, op weg naar een kopje koffie, toen Piet afsloeg en haar ineens niet meer achter hem zag. De grote zoekactie in het duingebied maandag, waarbij zo’n honderd mensen van de politie, veteranen en boswachters betrokken waren, heeft niets opgeleverd. Toch gaat een (kleine) delegatie vandaag weer zoeken op de fietsroute van het koppel.

.
Daarnaast zijn er tien tips binnengekomen die veelal gaan over Uitgeest. Daar was Gerda mogelijk bekend, aldus de politie tegen NH Nieuws. Het zou gaan om een serieus teken van leven, aldus bronnen rondom de familie. Er wordt daarom onder meer met wijkagenten in die regio gesproken.

.
Mogelijk rijdt ze op een donkerblauwe/antraciet kleurige damesfiets van het merk Batavus, met een zwart mandje voorop en twee blauwe fietstassen achterop.

Gerda heeft kort grijs krullend haar en een donkere bril. Ook loopt ze een beetje krom.

De vermiste Gerda Mooij (74) uit Bergen