BERGEN AAN ZEE – Hotel Nassau in Bergen aan Zee is niet meer in beeld voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat liet het college van B&W van de gemeente Bergen dinsdag weten.

“De intentieovereenkomst die het college van Bergen wilde sluiten met de eigenaren van Hotel Nassau in Bergen aan Zee is van de baan. Er is uiteindelijk geen overeenstemming bereikt over de vergoeding voor het gebruik van het hotel. Daarmee vervalt deze locatie om in te zetten als tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen”, aldus een gemeentewoordvoerder.

De gemeente liet op 15 juni weten Oekraïense vluchtelingen – die al dan niet al in de gemeente verblijven – vanaf eind dit jaar in Bergen aan Zee te willen huisvesten en voor maximaal drie jaar. Dit met een optie tot verlenging van nog eens twee jaar.

Burgemeester Lars Voskuil liet toen weten dat de opvang nodig is omdat particuliere opvang “helaas niet toereikend is.” Voskuil: “Zeker niet omdat we de komende tijd nog meer Oekraïense vluchtelingen verwachten, de oorlog lijkt nog niet voorbij te zijn.” (Bron foto Hotel Nassau: gemeente Bergen).