BERGEN – Met vragen als ‘Wat vind je leuk aan het wonen in de gemeente Bergen?’ en ‘Hoe ziet je omgeving er uit als je hier over vijfentwintig jaar nog woont’ wil de gemeente Bergen ook van de jongste inwoners horen wat er in de Toekomstvisie 2040 moet staan.

Scholieren van de Boswaid, de Windhoek en Adriaan Roland Holst vertelden tijdens een werkbezoek van ambtenaren al hoe zij hun toekomst in hun gemeente zien.

Dinsdag 11 maart sprak wethouder Aletta Hekker met scholieren van het PCC in Bergen. ‘Ik ben onder de indruk van de ideeën van deze scholieren’, laat wethouder Hekker weten.

‘We hebben in januari van inwoners gehoord wat hun ideeën zijn voor een gelukkig 2040, maar dat willen we ook graag van de jeugd horen. Want hoewel de verwachting is dat onze gemeente sterk vergrijst, heeft de jeugd de toekomst.’

Tijdens de gespreken gaven de scholieren aan het fijn te vinden dat iedereen elkaar kende. Dat er ruimte moet blijven om elkaar te ontmoeten. Dat de gemeente groener moet, dat we slimmer met ruimte moeten omgaan.

Maar ook hele praktische zaken, zoals veilig kunnen fietsen, betaalbare woningen voor jonge mensen en een directe openbaar vervoerverbinding naar Groet.

Uitkomsten van deze gesprekken, de bijeenkomst in januari en de ondernemerbijeenkomst in maart laten we binnenkort zien op een speciale website voor de Toekomstvisie 2040.

Onze samenleving verandert. We worden grijzer, digitaler, duurzamer en zelfstandiger. Wat betekent dat voor onze toekomst? Hoe zorgen wij nu voor een gelukkig 2040?

Om een antwoord te krijgen om die vragen nodigde de gemeente inwoners in januari uit voor een bijeenkomst om hierover mee te denken.

Op woensdag 26 maart organiseert de gemeente nogmaals een bijeenkomst in het kader van de Toekomstvisie 2040. Dit keer specifiek met de ondernemers met speciale aandacht voor toerisme.

Geef een reactie