GEMEENTE – De gemeente Bergen heeft in 2017 tot dusver twaalf aanvragen voor het Toerisme- en Innovatiefonds gehonoreerd en voor € 60.000,- subsidie uitgekeerd. Mede dankzij dit zogenoemde T&I-fonds heeft Ab Baart een historisch fotoproject in de Egmonden van de grond getild, gerelateerd aan het jubileum 450 jaar Lamoraal van Egmont.

Verder zijn er deze zomer (gratis) boulevard-concerten in Bergen aan Zee met uitzicht op zee, en maakt het rondreizende watersportevenement Optimist on Tour komend weekend deel uit van Hargen Sail.

Het T&I-fonds is bedoeld voor nieuwe en innovatieve projecten die de kernen in de gemeente op een positieve manier op de kaart zetten en waar toeristen en inwoners van kunnen genieten. Voor dit jaar is nog € 36.817,25 beschikbaar.

Aanvragen voor subsidie vanuit het fonds kunnen worden gedaan door initiatiefnemers van nieuwe, innovatieve projecten die de gemeente als geheel of een specifieke kern in het bijzonder, een economische of toeristische impuls kunnen geven.

Projecten kunnen worden aangedragen door de gemeente zelf en door particulieren, ondernemers of instellingen. Ook in 2017 kunnen ondernemers met innovatieve ideeën weer een aanvraag doen voor een subsidie uit het fonds.

Aanvragen kunnen worden gestuurd aan info@bergen-nh.nl. Aanvragen kunnen het hele jaar door worden ingediend en het fonds kan ook worden aangewend voor doorontwikkeling van bestaande projecten.

Geef een reactie