BERGEN – 2018 was een succesvol jaar voor Museum Kranenburgh. Het museum mocht bijna 60.000 bezoekers verwelkomen, ruim zes procent meer dan in 2017. “Ons frisse perspectief op kunst en cultuur slaat aan”, aldus museumdirecteur Mariette Dölle.

Het museum zet hiermee de stijgende lijn voort die sinds de nieuwbouw in 2014 te zien is. Bezoekers uit heel het land weten het museum goed te vinden, met uitschieters uit de regio Amsterdam. “Natuurlijk, er valt nog veel te ambiëren, en daar gaan we de komende jaren hard aan werken”, benadrukt Dölle.

Om te beginnen met een indrukwekkend overzicht van de Vlaamse Expressionisten vanaf 16 februari.” In 2018 waren het vooral de tentoonstellingen ‘Ans Wortel, bohemienne in Bergen’, ‘B is for Bird’ en ‘BLOOT – het kwetsbare lichaam’ (nog te zien tot en met 3 februari) die veel aandacht van pers en publiek kregen.

Kranenburgh slaagde er meer en meer in om ook een jong publiek voor het museum te interesseren. Het museum introduceerde de Tuinkeet met vrolijke workshops van Studio C, een doorslaand succes.

Ook de rondleidingen door bekende schrijvers en dichters zoals Manuel Kneepkens, Jacques Klöters en Maaike Meijer die in het A. Roland Holsthuis verbleven waren populair.
Landelijke en lokale fondsen steunden

in 2018 het museum in haar belangrijkste activiteiten. “Dat het vertrouwen in het museum is gegroeid bewijst de meerjarige samenwerking die Rabobank Noord-Kennemerland vanaf 2019 met Kranenburgh aangaat. Een geweldige stimulans.”