BERGEN – Gastcurator Caroline Roodenburg neemt zondagmiddag 26 augustus bezoekers van Kranenburgh mee langs topstukken van schilder Leo Gestel in de tentoonstelling Het geheim van Gestel – te zien tot en met 30 september, met als hoogtepunt Portret van een vrouw (1913) dat de NN Group eerder dit jaar in langdurige bruikleen heeft gegeven aan het museum.

Caroline Roodenburg onderzocht welke plek het werk inneemt binnen het oeuvre van de grootmeester van de Bergense School.

Door het ontrafelen van de geschiedenis van het schilderij licht ze tijdens haar Verhaal op Zaal ook een tipje van de sluier over het geheim van Leo Gestel.

Roodenburg selecteerde voor de tentoonstelling werk van Gestel uit zijn meest experimentele periode, en kan er werkelijk alles over vertellen.

Zij is een veelzijdige kunsthistoricus, gespecialiseerd in het tijdvak 1850-1970 en publiceert over Nederlandse en internationale kunstenaars en leverde bijdragen aan tentoonstellingscatalogi van o.a. Singer Laren (Leo Gestel, 2015) en het Gemeentemuseum Den Haag.

Aanvang 14.00 uur. Deelname aan Verhaal op Zaal is gratis (excl. museumentree).