EGMOND AAN ZEE – Direct na het Nederlands kampioenschap Beach voetbal vetrok de jeugd van Egmondia naar Gasselte in Drenthe voor een trainingskamp van een week. Op het prachtig gelegen terrein van VV Gasselte stond een grote tent opgesteld waar maar liefst 137 kinderen hun slaap onderkomen hadden.

De wedstrijdjes werden met 7×7 gespeeld in de enorme hitte die in die week heerste. Er moest dan ook veel water worden gedronken bij de trainingen, sommige kinderen hadden last van oververhitting.

‘s Avonds werden er voetbalspellen gedaan, onder andere ‘voetbal makelaar’ waarbij men met zo weinig mogelijk geld een team bij elkaar moest kopen. Er werd ook gezwommen in een prachtig zwembad en een voetvolley toernooitje gehouden.

Vele Egmondia kinderen vielen in de prijzen op de finale dag. Joey Groen won de penalty bokaal, Cas Wegbrands viel dubbel in de prijzen bij 7×7 en 11×11., Merlijn van Amstel werd speler van de dag, Kick Garia en Cas Heinis vielen ook in de prijzen.

Bij terugkomst in Egmond aan Zee werden de mannen getrakteerd bij snackbar Kwalitaria op een prachtig T-shirt met het hele team er op afgebeeld en kon men genieten van een patatje met iets lekkers om daarna dodelijk vermoeid naar huis te gaan en eindelijk te gaan slapen, want dat schoot er in deze week wel eens bij in.

Patrick Groen en alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan dit succes werden bedankt door jeugdbestuur voorzitter Phillip de Baar.

Geef een reactie