EGMOND – De gemeente Bergen zorgt ook dit jaar in juli en augustus voor een overstappunt (transferium) naar de boulevard in Egmond aan Zee. Het overstappunt is het parkeerterrein aan de Hogedijk tussen Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Dit is het terrein van VV Egmond (Zeevogels) en tennisvereniging TC Hogedijk.

Hier kunnen bezoekers hun auto parkeren en vervolgens in een bus stappen die ze naar het strand brengt en weer terug. Ook kunnen de reizigers bij het transferium een fiets huren, zo laat een gemeentewoordvoerder vandaag weten.

Foto van het transferium in Egmond. (Bron foto: gemeente Bergen).

Aanpassingen

Veel toeristen en recreanten weten bij mooi weer hun weg te vinden naar Egmond aan Zee en dat zorgt voor meer parkeerdruk in de buurt van het strand. Volgens een gemeentewoordvoerder was het proefproject van vorig jaar een succes, daarom krijgt het dit jaar een vervolg.

“Op basis van de reacties van vorig jaar zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is het transferium dit jaar elk weekend open en wordt tijdelijk gebruik gemaakt van extra verkeersborden voor meer zichtbaarheid. Verder wordt een verkeersregelaar ingezet voor een betere begeleiding.”

Extra alternatief: fietsverhuur

Wethouder Ernest Briët: “Wij zetten de geslaagde proef van vorig jaar graag door. Het parkeerterrein van de twee sportverenigingen aan de Hogedijk in Egmond-Binnen blijft een ideale overstapplek voor bezoekers van het strand in Egmond aan Zee.”

“Dit jaar voeren we een aantal nodige verbeteringen door waardoor onder andere het transferium extra zichtbaar is voor bezoekers. Ook bieden we net als vorig jaar een extra, duurzaam alternatief. Namelijk de optie om per fiets naar het strand te gaan.”

In samenwerking met boekingsplatform Mobian en fietsverhuurder BikeShop Egmond worden twaalf fietsen ter verhuur aangeboden op het transferium. De reservering van de fietsen, maar ook het van het slot halen van de fietsen, kan via de app van Mobian.

Elk weekend open en bij zonnige dagen

Als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt, gaat het transferium ook doordeweeks open. De gemeente Bergen maakt elke week bekend welke dagen dit zijn door publicaties op de gemeentelijke website www.bergen-nh.nl.

Het transferium is open vanaf 10.30 uur. De eerste bus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard (onder de vuurtoren) in Egmond aan Zee naar de Hogedijk.

De bus rijdt ongeveer twee keer per uur vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) en volgens een vaste dienstregeling. Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus. Het gebruik van het transferium is gratis.