BERGEN – In de Kamermuziekserie op zondag 19 november speelt het jonge Spaanse pianotrio Trio Rodin onder meer het ‘Dumky’-trio van Antonín Dvořák. Een aantal jaren geleden kwam dit talentvolle drietal al een keer naar Bergen om een concert te geven tijdens de Kunst10daagse van Bergen.

Allen geboren en opgegroeid in Spanje en daar ook het conservatorium gedaan. En daarna kwamen ze elkaar tegen, bij hun vervolgstudie op het conservatorium van Utrecht! In 2011 ontstond het trio, dat inmiddels het concours van het Storioni festival heeft gewonnen.

Ze treden veel op, in diverse landen, en zijn continu bezig zich te ontwikkelen. Inmiddels is Trio Rodin een gerenommeerde kracht in de wereld van de kamermuziek.

Een fraai bewijs daarvan is hun heel goed ontvangen eerste cd met muziek van Granados.

Trio Rodin bestaat uit Jorge Mengotti op piano, Carles Puig op viool en Esther García op de cello. Volgende concert in de Kamermuziekserie: speciaal kerstprogramma op 26/12 met Ralph Rousseau op viola da gamba en Eleonore Pameijer op dwarsfluit – speciale gast sopraan Irene Maessen.

Aanvang van het concert is 15.00 uur. Kijk voor informatie en reserveren op www.duinstreekkamermuziek.nl of bel 06-50584308.