BERGEN NH – Inwoners en ondernemers van Bergen die vanaf 1 maart over gaan stappen naar digitale parkeervergunningen – maar die parkeervergunningen nog niet geregeld hebben – krijgen daarvoor twee maanden extra de gelegenheid. Dat meldt wethouder Erik Bekkering.

Bekkering: “Deze gewenningsperiode geeft de groep inwoners en ondernemers die hun vergunningen nog niet geregeld hebben, of nog in de aanvraagprocedure zitten, ruimte. Zij kunnen rustig de vergunningen aanvragen en deze kunnen ook zorgvuldig worden getoetst en verleend.”

Digitalisering
Vanaf 1 januari geldt in de gemeente Bergen digitaal parkeren. Inwoners en ondernemers kunnen overal en altijd een aanvraag doen, bezoekers en medewerkers aanmelden en hun account beheren. Coöperatie Parkeerservice is een coöperatie bestaande uit veertien gemeenten, die samenwerken op het gebied van betaald parkeren. De digitalisering maakt het aanvraagproces sneller, efficiënter en dus goedkoper, stelt de wethouder.

Al bijna vijfduizend parkeervergunningen
Sinds 3 november 2021 zijn er in de gemeente Bergen al bijna vijfduizend parkeervergunningen succesvol aangevraagd en verleend door de Coöperatie ParkeerService. Tevens zijn er tot op heden 45 papieren bezoekersvergunningen verstrekt en 55 aanvragen in behandeling. Sinds kort is er ook maatwerk voor de verblijfsrecreantenvergunningen.

Meer informatie
Informatie over het aanvragen en het gebruik van de digitale vergunningen staat op de website www.parkeerservice.nl/bergen. ParkeerService en het Sociaal Team helpen inwoners verder bij vragen of als het niet lukt om een vergunning digitaal aan te vragen. Het Sociaal Team is ook te bezoeken tijdens de inloopuren. Voor meer informatie zie www.bergen-nh.nl/sociaalteam.

ByEvert