ALKMAAR/ BERGEN – Twee twintigjarige mannen zijn dinsdag aangehouden in Alkmaar voor meerdere gevallen van bankpasfraude.

Beide Amsterdammers deden zich de afgelopen week voor als bankmedewerkers en benaderden hun ’slachtoffer op leeftijd’ eerst telefonisch. Met de gestolen pinpassen werd geld opgenomen en werden goederen gekocht.

Bankpas, geld en andere eigendommen

De twee mannen worden onder meer verdacht van oplichting van een echtpaar uit Bergen op 15 maart. Met gestolen bankpassen van het stel werd meerdere keren een aanzienlijk geldbedrag opgenomen.

Naast de pinpassen gaven de slachtoffers een envelop met geld af aan de oplichters. Zij hadden het stel wijs gemaakt dat het onveilig was om contant geld in huis te hebben. Zij boden aan het op de bank te zetten.

Bij een andere bewoonster uit Bergen volgde twee dagen later een soortgelijke actie. Daarbij werden naast de bankpas ook andere eigendommen buitgemaakt door de oplichters.

Onderzoek

De twee verdachten werden in de loop van dinsdagmiddag in Alkmaar aangehouden. Dit gebeurde na een onderzoek waarbij volgens de politie verschillende partijen betrokken waren. Bij een van de verdachten werd een van de gestolen pinpassen gevonden. Er volgt nog onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten in verschillende oplichtingszaken.

Waarschuwing gemeente Bergen

Het aantal oplichtingspraktijken neemt toe in de gemeente Bergen. Het College van B&W waarschuwt voor het gevaar hiervan. Dat liet burgemeester Lars Voskuil onlangs weten in een video op RTV80 TV.

(Bron: Flessenpost uit Bergen).