EGMOND AAN DEN HOEF – De Egmondse tweeling Cristel en Jolein Groot tonen hun schilderijen in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De twee exposeren voor de eerste keer samen.

Cristel en Jolein uit Egmond aan de Hoef maakten sinds hun tweede levensjaar hun artistieke ontwikkeling door. Op die jonge leeftijd kregen zij van hun ouders een potlood in hun hand gedrukt en maakten ze tekeningen. Deze passie is tot op de dag van vandaag gebleven.

Film- en muziekwereld

Cristel maakt portretten uit de film- en muziekwereld. Hoewel zij daarin een hoog niveau heeft bereikt, blijft het voor haar een hobby. Ze zou er nooit haar werk van kunnen maken, de druk van het moeten zou ten kosten gaan van haar creativiteit.

Droomwereld

Jolein schildert haar droomwereld, wat zich uit in kleurrijke en fantasierijke beelden. Als kind was zij al gefascineerd hoe kleuren elkaar konden versterken als je ze in elkaar laat overlopen. Jolein schildert echter alleen als ze er zin in heeft en doet ook geen opdrachten. Haar zus Christel doet dat wel.

De tentoonstelling is tot de zomer in het dorpshuis te bezichtigen. De hele expositie is niet op ieder moment te bekijken, in verband met de openingstijden en het gebruik van de zalen. Het is daarom aan te raden om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis op 06-31797733.