BERGEN – Het Tuin- en Oostdorpterrein in Bergen is een hofje rijker, met twintig nieuwe sociale huurwoningen en een buurthuis. 

Bij de officiële onthulling van het T&O-terrein klonk vrijdag applaus en er waren blije gezichten te zien van nieuwe bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en andere belangstellenden.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen Krista Walter en directeur van Stichting Welzijn Bergen Andrea Landman onthulden het plaquette ‘T&O’ bij het buurthuis. Bouwbedrijf Nijs schonk nog een prachtig beeld.

Zoektocht naar betaalbare huurwoningen’

De woningnood is nog steeds enorm hoog en daarom zijn de gemeente en Kennemer Wonen blij dat er op deze locatie twintig nieuwe sociale huurwoningen zijn gerealiseerd. Het hofje bestaat uit twaalf driekamer eengezinswoningen, vier nul-treden-woningen met wonen op de begane grond en vier tweekamer appartementen.

De woningen zijn via de website van SVNK aangeboden en inmiddels allemaal toegewezen. Nieuwe woningen blijven hard nodig in de gemeente Bergen en de zoektocht naar mogelijkheden om nog meer betaalbare huurwoningen te bouwen gaat onverminderd door, laat de gemeente Bergen weten.

Buurthuis met maatschappelijke functie

Bij het ontstaan van de plannen op deze locatie, werd direct de maatschappelijke functie van het buurthuis benadrukt, want die is zo belangrijk voor ontmoeting en verbinding.

De eerste activiteiten zijn al in het buurthuis georganiseerd: het werd als stembureau ingericht tijdens de verkiezingen. In de toekomst komen er nog vele mooie momenten van ontmoeting en activiteiten voor bewoners uit de buurt, aldus de gemeente Bergen.

(Foto uit een video van de gemeente Bergen).

(Bron foto’s: gemeente Bergen).