(Bron afbeelding: Kennemer Wonen)

BERGEN – Op het Tuin- en Oostdorpterrein in Bergen komen twintig nieuwe sociale huurwoningen en een buurthuis. Het oude T&O gebouw is eerder dit jaar gesloopt en het terrein is bouwrijp gemaakt. Inmiddels is de overeenkomst met de aannemer getekend, laat Kennemer Wonen weten.

Bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen gaat de Nul-op-de-meter woningen op locatie realiseren. Wanneer alles volgens planning verloopt, starten de bouwwerkzaamheden in oktober en worden de woningen in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.

‘Lage energierekening’

Het plan bestaat uit twintig sociale huurwoningen: twaalf driekamer eengezinswoningen, vier nultredenwoningen met wonen op de begane grond, aangevuld met vier tweekamerappartementen.

Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen: “Met deze woningen komen wij tegemoet aan de grote vraag naar sociale huurwoningen onder woningzoekenden. Een Nul-op-de-meter woning zorgt dat de energierekening laag blijft voor onze huurders. Dit draagt bij aan lagere woonlasten, betaalbaar wonen en onze duurzaamheidsambities.” 

Buurthuis een belangrijke maatschappelijke functie

Bij het ontstaan van de plannen op deze locatie, werd direct de belangrijke functie van het buurthuis benadrukt. Erik Bekkering, wethouder gemeente Bergen: “We zijn blij dat de gesprekken tussen Kennemer Wonen, Stichting Welzijn Bergen en de gemeente ertoe hebben geleid dat de maatschappelijke functie van een buurthuis op deze locatie behouden blijft.”

“Hiervoor wordt een eigen ruimte ingericht binnen het nieuw te bouwen complex, dat wordt beheerd door Stichting Welzijn Bergen.” 

Kennemer Wonen

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord-Kennemerland. De organisatie werkt hierbij samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen.

(Bron afbeelding: Kennemer Wonen)