CASTRICUM – Als het donker wordt, beginnen onze zintuigen pas echt te werken en lijkt de wereld gevuld met onbekende geluiden. Duik op zaterdag in het nachtleven van de duinen en ga mee op uilenjacht.

Boswachter Véronique van Meurs neemt u mee op een excursie door het duin in duisternis.

Uilenexpert Arend de Jong vertelt u ondertussen alles over het leven van bosuilen. Waarom jagen ze juist ‘s nachts en hoe vinden ze hun prooi in het donker?

Tijdens de wandeling probeert Arend ze ook te lokken door hen te ‘roepen’. Met een beetje geluk zien we de nachtelijke rovers vliegen en wie weet wat voor gespuis er in het donker nog meer tevoorschijn komt.

Op 9 januari staat de maan precies tussen de aarde en de zon en is de maan niet te zien. Het wordt dus echt een duistere tocht. We lopen zoveel mogelijk zonder zaklamp, dus u moet wel goed ter been zijn.

De zoektocht naar de uilen in het nachtelijke bos start om 19.30 uur. Verzamelen voor de ingang van De Hoep.

Ransuil

De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Geschikt voor volwassenen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, maar houd wel rekening dat het koud kan zijn en dat de tocht nogal wat concentratie vraagt. Zorg daarom voor warme, water- en winddichte kleding en winterschoenen.

De kosten zijn € 5,- p.p. Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmeldingen, ga naar www.pwn.nl/eropuit of bel met Bezoekerscentrum de Hoep via 0251-661066.

Geef een reactie