EGMOND AAN DEN HOEF – Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van het Historisch Informatiecentrum tegenover de slotfundamenten in Egmond aan den Hoef.

Het onderkomen van Historisch Egmond wordt de komende maand verbouwd en opgeknapt, waarmee een volgende stap wordt gezet in de richting van de realisatie van Cultuurhuys Egmont.

In opdracht van de gemeente Bergen is vorig jaar een plan gemaakt om het Slotkwartier aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

De toevoeging van een cultuurhuis werd door alle partijen als positief gezien en als een goeie kans om het ingedutte gebied weer tot leven te wekken. De huidige werkzaamheden zijn hier dan ook een direct gevolg van.

Vanwege alle werkzaamheden is het Historisch Informatiecentrum in de maanden september en oktober gesloten. In deze twee maanden zijn er dus ook géén open dagen bij Historisch Egmond. Uiteraard doet iedereen zijn best om het gebouw zo snel mogelijk weer open te stellen voor bezoekers.

In ieder geval kan men wel op zondag 6 november en zondag 4 december tussen 14.00 uur en 17.00 uur terecht op de maandelijkse open dagen.

Wie graag een actieve rol wil spelen bij de ontwikkeling van het cultuurhuis, leuke workshops organiseert of interesse heeft om als vrijwilliger te komen helpen in het cultuurhuis kan binnen lopen tijdens de open dagen, of een e-mail sturen naar info@historischegmond.nl . Bellen kan natuurlijk ook: 06 – 51 689 620 (Martijn Mulder).

Geef een reactie