BERGEN – Er komen weer vijf nieuwe openbare oplaadpunten bij waar inwoners en bezoekers hun elektrische auto kunnen parkeren en opladen.

Met deze uitbreiding zijn er binnen de gemeente 28 oplaadpunten verdeeld over de kernen.

De gemeente Bergen vindt het belangrijk om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren, want elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit

Sinds de realisatie van de eerste locaties in 2013 heeft de gemeente veel positieve reacties van inwoners en ondernemers ontvangen. Daarom heeft het college besloten om het netwerk verder uit te breiden.

De oplaadpalen zijn voor openbaar gebruik en komen vooral op plaatsen te staan waar veel geparkeerd wordt, zoals bij winkels en het strand.

De nieuwe oplaadpunten komen op het parkeerterrein aan de Churchilllaan in Egmond aan Zee, bij Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen, bij het parkeerterrein aan de Gruttoweg – Fazantenstraat in Groet, bij het parkeerterrein van de Roode Leeuw in Schoorl en bij het parkeerterrein in

Alleen elektrische auto’s mogen het hele jaar door op de aangewezen parkeerplekken gratis parkeren. Het opladen is echter niet gratis, dit gebeurt met een oplaadpas.

Geef een reactie