SCHOORL – De informatieavond over de herinrichting van het centrum van Schoorl die dit voorjaar gepland stond, vindt nu plaats in het najaar. Het uitstel is volgens de gemeente Bergen noodzakelijk omdat onderzoek naar de stikstofgevolgen extra tijd kost.

De Raad van State deed op 2 november 2022 uitspraak over het stikstofbeleid. Deze hoogste bestuursrechter liet weten dat stikstof die bij de bouw van projecten tijdelijk vrijkomt niet buiten beschouwing mag worden gelaten bij de stikstofberekening. Daarmee zette de rechter een streep door de zogeheten bouwvrijstelling en is onderzoek vereist.

“Dit onderzoek kost extra tijd, aangezien samen met een aannemer gekeken moet worden hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden binnen de stikstofnorm”, aldus een gemeentewoordvoerder op Facebook.

Tijdens de informatieavond die dus in het najaar plaatsvindt, stelt de gemeente Bergen de gekozen aannemer voor. Deze aannemer informeert over de uitvoering van de werkzaamheden, de planning, de communicatie en de bereikbaarheid voor ondernemers en inwoners. De aanwezigen krijgen dan ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie over het plan is na te lezen op de website van de gemeente Bergen. (Bron foto: Gemeente Bergen)