ALKMAAR – De tweede editie van het unieke Alkmaar Light Festival bracht dit weekend een grote diversiteit aan lichtkunsten door de stad Alkmaar. Het festival beleefde een uitverkocht weekend met bijna achttienduizend bezoekers die een route door de stad liepen. 

Bezoekers bekeken lichtshows op en in gebouwen, beluisterden en bekeken live muziek- en theateroptredens en lichtobjecten in straatjes, park en op pleinen. 

Hoogtepunten waren een projectie op de Ringersfabriek over de nieuwe stad en de herinneringen van het verleden, een hommage aan de oude chocoladefabriek. Er waren een videoshow op het Waaggebouw over 450 jaar Alkmaars Ontzet, ‘zeep’bellen met live klassieke muziek in de Laurentiuskerk en de interactieve installaties in het Victoriepark. 

Metamorfose

Ook de Kapelkerk, Parkeergarage Schelphoek, de Laat Oost, de Bierkade, het Fnidsen en de St. Jacobsstraat kregen een metamorfose met diverse programma’s als onderdeel van deze route.

Karavaan, de organisatie achter het festival, kijkt terug op een geslaagde editie. “We zijn blij om te zien dat publiek en ondernemers zo enthousiast zijn over dit festival. De stad Alkmaar biedt zoveel mogelijkheden. We hopen dat we Alkmaar op een nieuwe manier hebben laten zien. En dat volgend jaar weer kunnen doen.”

Data voor de volgende keer

Alkmaar Light Festival is een project van Karavaan. Meer dan negentig vrijwilligers, veertig ondernemers en meer dan 250 deelnemers waren betrokken bij het project.

De volgende editie is op 26, 27, 28 oktober 2023. 

(Foto: ©Keith Montgomery – Alkmaar Light Festival)
De Ringers Chocoladefabriek in Alkmaar (Foto: ©Keith Montgomery – Alkmaar Light Festival)