SCHOORL – De uitvoering van de herinrichting van het Schoorlse Centrum is vertraagd. Het werk zou starten in het najaar van 2002 maar dit wordt nu naar verwachting na de zomer van 2023. Dat meldt de gemeente Bergen.

De gemeente Bergen wil het Schoorlse centrum door de herinrichting vriendelijker en gezelliger maken. Doel is dat inwoners en bezoekers hier langer kunnen en willen verblijven.

Definitief ontwerp en aanbesteding

Het Definitief Ontwerp, door het College van B&W vastgesteld op 22 maart, is de afgelopen maanden uitgewerkt in technische tekeningen. Hier ontstond vertraging, meldt een gemeentewoordvoerder. “Met verschillende partijen heeft nog overleg moeten plaatsvinden”.  

De gemeente meldt verder dat ook het aanbesteden van de aannemer die het werk gaat uitvoeren méér tijd kost. “Dit proces moet zorgvuldig gebeuren, zodat er een geschikte aannemer komt”.

De keuze van de aannemer staat begin 2023 op de agenda. Daarna starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Dat gebeurt naar verwachting na de zomer.

Naast het bericht over de vertraging heeft de gemeente positief nieuws. “Dit najaar is over het afwateringsplan een principeakkoord bereikt met de Jelgersma-Van der Hoop Stichting.”

Informatie-avond

De gemeente Bergen organiseert aankomend voorjaar een informatie-avond om de aannemer aan de inwoners voor te stellen. De aannemer geeft dan een toelichting over de uitvoering van de werkzaamheden, de planning, de communicatie en de bereikbaarheid voor zowel ondernemers als bewoners. Bezoekers krijgt dan de gelegenheid vragen te stellen.

(Bron foto: Gemeente Bergen).