REGIO- Vanaf maandag 9 augustus kan iedereen die dat wil zich zónder afspraak laten vaccineren bij GGD Hollands Noorden. Het vaccineren zonder afspraak geldt uitsluitend voor mensen die een eerste prik komen halen. Voor de inwoners uit de regio die gebruik willen maken van deze dienstverlening ligt een vaccinatie klaar met het Pfizer-vaccin. Het vaccineren zonder afspraak geldt voor iedereen die voor vaccinatie in aanmerking komt.

De enige voorwaarde is dat mensen die zich komen laten vaccineren een identiteitsbewijs bij zich hebben. Anders kan het vaccin niet worden geregistreerd. Voor kinderen van 12 jaar tot 14 jaar die geen identiteitsbewijs hebben, volstaat ook de zorgpas.

Het vaccineren zonder afspraak kan op alle vaccinatielocaties die GGD Hollands Noorden in gebruik heeft (Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Middenmeer). Voor de openingstijden van deze locaties is het verstandig de website www.ggdhn-corona.nl te raadplegen. De openingstijden variëren namelijk de komende weken. De openingstijden staan ook aangegeven bij de vaccinatielocaties.

ByEvert