BERGEN – Leerlingen van de Van Reenenschool gaan 20 december om 10.30 uur naar Woonzorgcentrum De Nieuwe Marke om een leuke activiteit samen met de ouderen te doen en kerstpakketjes uit te delen.

Ook ontvangen alle gasten van de Zonnebloem afdeling Bergen een pakketje. Het betreft een initiatief van de Riki Stichting die traditioneel in december deze landelijke activiteit organiseert voor ouderen.

Samen met diverse Zonnebloemafdelingen, verzorgingshuizen en basisscholen worden 23.000 kerstpakketten uitgedeeld. Liefdevolle aandacht voor ouderen staat hierbij centraal.

Op uitnodiging van de Riki Stichting organiseren ruim vijftig verzorgingshuizen en basisscholen gezellige activiteiten waarbij jong en oud elkaar met elkaar in contact komen.

Basisschoolleerlingen gaan op bezoek bij naburige verzorgingshuizen om samen met ouderen te ontbijten, kerstversiering of kerststukjes te maken of liedjes te zingen en de pakketten uit te delen.

De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis krijgen ook een kerstpakket mee naar huis.

Niet voor zichzelf, maar om tijdens een bezoekje persoonlijk te geven aan een oudere in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een familielid of iemand in de buurt.

Ook trekken dit jaar weer vele vrijwilligers van ruim 50 Zonnebloemafdelingen erop uit om een kerstbezoekje te brengen aan hun gasten om hen persoonlijk een kerstpakketje te overhandigen.