BERGEN – RTV80 TV gaat vanavond (donderdag) de vergadering van de Algemene Raadscommissie van de gemeente Bergen live uitzenden. Een van de agendapunten is het plan voor de herinrichting van het plein in het centrum van het dorp Bergen.

Het plan dat er ligt, bevat twee gebouwen van in totaal 29 woningen, met op de begane grond winkels en horeca en daaronder een parkeergarage.

De commissie besluit al dan niet om een zogenoemde concept Verklaring Van Geen Bedenkingen (VVGB) vrij te geven. Als dat gebeurt en de gemeenteraad keurt de VVGB in september goed, dan kunnen hierop zes weken lang zienswijzen worden ingediend. Experts van de gemeente beoordelen deze zienswijzen. Eventueel worden de besluiten dan aangepast. Meerdere insprekers nemen vanavond het woord over het voorstel.

De live-uitzending begint vanavond om 19.30 uur.

Waar kun je kijken?

Kijk op televisie op Ziggo-kanaal 44, KPN kanaal 1493, Odido kanaal 874, Trined kanaal 514 of SNLR kanaal 514. Ook kun je kijken op de website van RTV80 en de RTV80 app. Heb je de app nog niet gedownload? Download hier onze RTV80-app voor op jouw smartphone: Android en Apple.

De agenda van de vergadering vind je op de gemeentelijke website.