BERGEN NH – RTV80 TV zendt vanavond (donderdag 20 juni) de gemeenteraadsvergadering van Bergen uit, live vanuit de raadszaal in sportcentrum De Beeck in Bergen. Deze vergadering begint eerder dan normaal gesproken het geval is. Burgemeeester Lars Voskuil opende de vergadering om 18.00 uur.

Bouwplan Plein Bergen

Op de agenda staat onder andere besluitvorming over plannen van Bot Bouw om te komen tot een nieuw centrum in het dorp Bergen.

Dit onderwerp was ook tijdens de vorige vergadering op 30 mei een belangrijk agendapunt. Maar toen staakten de stemmen: tien raadsleden stemden voor de bouw en tien raadsleden willen eerst een volgens hen beter plan zien. Ze vinden onder andere de beoogde bouw te massaal. Een besluit bleef op 30 mei uit omdat raadslid Jan Houtenbos afwezig was: hierdoor was een even aantal raadsleden in de raadszaal in De Beeck present. De verdeeldheid was zó groot dat er een gelijk speelveld ontstond. De gemeenteraad besloot om vanavond opnieuw te stemmen over het plan.

Het plan voorziet in de bouw van twee gebouwen met 29 woningen waarvan twaalf sociale koopwoningen. Op de begane grond komen winkels en horeca en daaronder een parkeergarage. Maar inmiddels meldt de Alkmaarsche Courant vandaag dat de gemeenteraad het plan voor het Plein toch gaat aanpassen met sociale huurwoningen in plaats van koop en twee groenere en duurzamere gebouwen. Hierover vanavond vast meer…

De agenda van de vergadering van vanavond vind je op de gemeentelijke website. De uitzending begint om 18.00 uur.

Kijk op televisie op Ziggo-kanaal 44, KPN kanaal 1493, Odido kanaal 874, Trined kanaal 514 of SNLR kanaal 514. Ook kun je kijken op de website van RTV80 en de RTV80 app. Heb je de app nog niet gedownload? Download hier onze RTV80-app voor op jouw smartphone: Android en Apple.

Afbeelding van het plan van Bot Bouw zoals het er nu ligt. (Bron afbeelding: gemeente Bergen).