BERGEN NH – RTV80 TV gaat vanavond vanaf 20.00 uur een bijzondere gemeenteraadsvergadering uitzenden, live vanuit de raadszaal van het nieuwe sportcentrum De Beeck in Bergen.

De huidige wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering nemen hier afscheid.

Aansluitend presenteert de gemeenteraad het raadsakkoord en worden drie nieuwe wethouders voorgedragen voor benoeming. Het betreft Yvonne Roos-Bakker (VVD), Marco Wiesehahn-Vrijman (VVD) en Ernest Briët (PvdA).

‘Verbindend vermogen en werken in teamverband’

De voorgedragen kandidaten hebben volgens de selectiecommissie een bewezen verbindend vermogen en zijn in staat gebleken om op allerlei niveaus – variërend van inwoners en ondernemers tot en met belangengroeperingen – relaties te onderhouden. Ook kunnen ze goed in teamverband werken. De commissie vindt dit essentieel voor een goed functionerend college. “Wij wensen hen succes met deze benoeming en zien ernaar uit om samen met hen verdere stappen te zetten met het breed gedragen raadsakkoord.”

Competenties en elkaar aanvullen

In het raadsakkoord staat dat wethouders worden aangesteld na een sollicitatieprocedure en op basis van competenties. Het is in het college van belang dat wethouders elkaar aanvullen, dat ze qua competenties in evenwicht zijn en samen een team vormen. De selectiecommissie meent dat deze drie kandidaten die kwaliteiten bezitten.

Genomen besluiten blijven in principe in stand

Het raadsakkoord gaat in op de aandachtsgebieden waaraan de komende raadsperiode wordt gewerkt, zoals de bestuurscultuur en burgerparticipatie.

Om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen is vastgesteld dat genomen besluiten in stand blijven, “tenzij er sprake is van ingrijpende wijzigingen van doorslaggevende betekenis in de omstandigheden. Dit zijn wettelijke, rechterlijke uitspraken of andere ontwikkelingen van maatschappelijk belang, inclusief maar niet beperkt tot financiële ontwikkelingen, voortschrijdend inzicht, behoefte, etcetera).” “Deze
gewijzigde omstandigheden worden altijd besproken in de gemeenteraad.”

De raadsvergadering start om 20:00 uur en vindt plaats in De Beeck aan Molenweidtje 2 in Bergen. Kijk je ook naar deze gemeenteraadsvergadering op Ziggo kanaal 44, KPN kanaal 1493 of via internet: https://www.rtv80.nl/tv/ ?

Vanavond de eerste raadsvergadering in het nieuwe sportcentrum De Beeck in Bergen.