EGMOND AAN ZEE – KNRM Egmond houdt vandaag, zaterdag 25 mei, Reddingbootdag. Deze open dag in Egmond aan Zee duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

(Foto: Sjef Kenniphaas).

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Dat gebeurt bij alle reddingstations in Nederland.

Vandaag bedanken de veertienhonderd vrijwilligers van de KNRM de donateurs. Door hun steun is het reddingwerk financieel mogelijk. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Tijdens de Reddingbootdag maken óók niet-donateurs kennis met de KNRM in de hoop dat zij donateur worden.

Deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders met een vaste vrijwillige bijdrage. Daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders.

(Foto: RTV80).

Wat is er te doen?

Bezoekers ontmoeten de Egmondse redders en bezoeken het Maritiem Centrum Egmond. Op een veiligheidsplein zijn mensen van de Egmondse Reddingsbrigade, ambulance, politie en brandweer aanwezig. Ook de Egmonder Pinck, de replica van de reddingboot, is te bezichtigen. De aanwezigen kunnen KNRM-artikelen kopen. Er is een loterij en koffie en thee is verkrijgbaar.

Donateurs kunnen vandaag meevaren met de reddingboot: voorwaarde daarbij is dat het weer goed moet zijn om dit veilig te kunnen doen.