SCHOORLDAM – Een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto op de N9 bij Schoorl heeft donderdagmorgen flinke schade veroorzaakt aan de twee voertuigen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Schoorldam.

Het ongeluk vond plaats om 08.26 uur. De automobilist kwam uit de richting van Alkmaar en botste tegen de vrachtwagen die uit de richting van Den Helder reed. De bestuurder van de auto kwam knel te zitten. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit het voertuig. Van de auto is weinig meer over. De automobilist is meegegaan met de ambulance. Hoe het gaat met het slachtoffer, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Tweede ongeluk

Een tweede ongeluk gebeurde iets later. Twee auto’s, komend vanuit de richting Alkmaar, botsten tegen elkaar omdat ze moesten uitwijken op de plek waar de auto en vrachtwagen waren gecrashd. Ook deze voertuigen raakten beschadigd, maar deze inzittende hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Na de twee ongelukken ontstond een lange file en werd de N9 lange tijd afgesloten aan beide kanten. Dit gebeurde om hulpverleners en de bergingsdienst ruimte te geven om hun werk te doen. Het verkeer werd omgeleid over de parallelweg langs de N9